Ce tine de cum... pai fara careva probleme...

(am vrut sa economisesc timp folosind pluginuri dar nu sa primit)
Forma lucreaza pe Ajax si fara Iframe, puteti sa va adeveriti publicind un modul cu forma cu Ajax-ul "on".
Cred ca eroarea care am aratat-o initial se datora faptului ca scriptul folosit pentru Popup forma un nou div in care inserta continutul div-ului destinat pentru Popup (acesta manipulare se foloseste de fapt pentru a scoate informatia din container intr-un div in afara tuturor blocurilor ce pot avea position: absolute, relative, fixe ca sa nu influenteze la pozitionarea obiectului), nu pot sa explic logica care influenteaza la redirect caci nici nu prea m-am gindit la ea (mai am multe de facut

) dar cred ca e legat de dublarea formei cu acelas id sau ceva de acest gen.
Si deci mi-a ramas doar sa scot modulele in afara tuturor containerilor (parent sa ramina numai body) si mai departe am facut o simpla schimbare a stylurilor in css si in mootools.
Aceastea sunt manipulari ce nu sunt legate de componentul dat si pot fi gasite in diferite tutorialuri, dar daca va fi nevoi voi descrie cum am facut aceasta.
P.S. Demult am vrut sa va spun sa schimbati in localizarea limbii ruse urmatoarele (scriu cum trebui sa fie):
COM_AICONTACTSAFE_CHARACTERS_LEFT="символов"
COM_AICONTACTSAFE_YOU_HAVE="У Вас осталось"